Росіяни 29 жовтня пішли на штурм у районах сіл Синьківка та Іванівка на Куп'янському напрямку, повідомили в Генштабі ЗСУ. Відбито 7 атак.

Синьківка розташована за 9 км на північний схід від Куп'янська. До війни в селі проживало близько 380 осіб. 

Іванівка розташована на південний схід від Куп'янська, на відстані 21 км, недалеко від адміністративного кордону з Луганською областю. У цьому селі до війни було близько 130 жителів.

На цих ділянках російські війська намагаються організувати наступ протягом кількох останніх тижнів. Кількома днями раніше, 25 жовтня, українські війська відбили на схід від Куп'янська 13 атак. 28 жовтня було відбито 5 атак.

Начальник служби зі зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо говорив, що на Куп'янському напрямку росіяни використовують підрозділи "Шторм" і "Шторм Z", які складаються з колишніх ув'язнених і офіцерів-штрафників. У них дуже низька мотивація та велика кількість відмовників і дезертирів. Це може нести додаткову загрозу для місцевого населення на тимчасово окупованих територіях, бо в дезертирів є зброя та боєприпаси.

Тривають обстріли та бомбардування. 29 жовтня російські війська завдали авіаударів по Синьківці, Петропавлівці, Новоосиновому, Піщаному.

Голова ХОВА Олег Синєгубов заявив, що з трьох громад Куп'янського району (Куп'янської, Кіндрашівської та Курилівської) будуть примусово вивозити сім'ї з дітьми. Рішення ухвалили на Раді оборони Харківської області. У населених пунктах цих громад залишається 275 дітей. Синєгубов зазначив, що сім'ї з дітьми, яких вивезуть із Куп'янського району, забезпечать житлом і підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій.

На Слобожанському напрямку росіяни проводять диверсійну роботу, щоб не дозволити перекидання підрозділів ЗСУ на інші напрямки. У Білгородській області вздовж держкордону нарощують щільність мінних полів.