Російські війська 29 серпня вдарили дронами по музею та старостату в селі Гур'єв Козачок Золочівської громади. Про це повідомив начальник Золочівської селищної військової адміністрації Віктор Коваленко, пише "Слобідський край".

Село Гур'єв Козачок розташоване на півночі Харківської області за два кілометри від кордону з РФ. До війни тут проживали понад 300 осіб. Зараз у селі - близько ста осіб.

Удар завдали об 11.45. Пошкоджено адміністративну будівлю: сильно побито дах, вилетіли вікна та двері. Це будівля колишньої школи, у якій розташовані старостат, пошта, музей. 

Віктор Коваленко заявив, що всі установи, розміщені в будівлі, продовжують роботу.

Протягом трьох днів, 26-28 серпня, армія РФ обстріляла кілька населених пунктів громади.

Але незважаючи на часті обстріли, люди не хочуть евакуюватися: кажуть, що звикли до війни, під час обстрілів ховаються в льохи та підвали. 

Нині в Золочівській громаді мешкають 22 тисячі людей. Це 80% довоєнного населення (було 27 тисяч).

Майже не залишилося мешканців у прикордонних із РФ населених пунктах. Немає людей у Червоній Зорі та Окопі. У селі Перовському, розташованому за 200 метрів від кордону, мешкають 27 осіб. В Одноробівці залишилося 8 жителів, у Басовому - 10 (до війни було 110). Нещодавно в Одноробівці під обстрілом загинула жінка, була поранена 16-річна дівчина.