У Харківській області, як і по всій Україні, починаються перевірки територіальних центрів комплектування. Як повідомили в Міноборони, разом із військовими до складу комісії увійдуть правоохоронці, представники СБУ та Національного агентства із запобігання корупції.

Правоохоронні органи ретельно перевірятимуть відповідність способу життя воєнкомів тим даним, які вказані в їхніх деклараціях.

За словами генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, перевірка буде ретельною та виваженою. У разі виявлення корупції та зловживань будуть ухвалені жорсткі кадрові та правові рішення.

За результатами перевірки також будуть сформовані пропозиції для поліпшення функціонування ТЦК.

Масові перевірки військкоматів стартували після розслідування "Української правди" про те, що сім'я начальника Одеського терцентру комплектування Євгена Борисова під час війни купила нерухомість і машини на мільйони доларів в Іспанії. У підсумку Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному звільнити Борисова і перевірити інших начальників ТЦК. Державне бюро розслідувань відкрило провадження щодо Борисова.

Куди повідомляти про проблеми в роботі військкоматів:

  • за номером 0 800 31 01 79;
  • на електронну пошту tckreport@gmail.com.

Отримана інформація буде ретельно перевірятися, щоб не допустити ворожих "вкидань" з метою дестабілізації та збою мобілізаційного процесу в Україні.