25 серпня дві дівчини зіграли "весілля" в Харкові. Шлюбом одружилися військова Аліна Шевченко та активістка Станіслава Петлиця, пише рух KharkivPride. 

Аліна Шевченко - військова, капітан, офіцер штабу бригади. На військовій службі - з 2015 року: спочатку була мобілізована, а пізніше підписала контракт. 

Станіслава Петлиця - харківська активістка, яка опікується захистом прав жінок та представників ЛГБТ-спільноти, протягом багатьох років є учасницею харківського жіночого об'єднання "Сфера" та входить до команди KharkivPride.

Весілля було символічним. Офіційно оформити свої стосунки Аліна та Станіслава не можуть: в Україні не реєструють одностатеві шлюби.

Церемонія розпочалася біля будівлі Центрального дворацу одруження на Сумській. Молодята пройшли традиційний український обряд - обсипання вівсом, пшеницею, рисом, гречкою, цукерками, пелюстками, монетами.

Також вони фотографувалися з гостями, кидали букети й обмінювалися обручками. Після цього молоді вирушили на прогулянку містом і прикріпили замок, який символізуватиме їхні міцні стосунки.

"Весілля" провели в рамках KharkivPride, який триватиме до 2 вересня.

27 серпня в Харкові пройшов "Веселковий велопробіг". Представники ЛГБТ-спільноти хотіли привернути увагу влади до проблем велосипедної інфраструктури.

Найближчими днями проведуть ще кілька акцій:

► 30 серпня - "Знай свої права, людино", квест із подарунками;

►1 вересня - "Вона більше не вийде на марш", фотосушка про загиблу волонтерку "ХарківПрайд";

►1 вересня - плакатна майстерня;

►2 вересня - марш "ХарківПрайд-2023". Невидимі фігури.