Поліцейській із Харківської області, яка перейшла на бік РФ, загрожує довічне. До Ленінського районного суду Харкова направлено обвинувальний акт щодо колишнього дільничного офіцера поліції з Куп'янського району, повідомили в обласній прокуратурі.

Під час окупації смт Дворічна Куп'янського району колишня поліцейська співпрацювала з російською владою. Вона обіймала посаду "в.о. старшого дільничного інспектора поліції" у незаконно створеному “Управлінні внутрішніх справ ВДА Харківської області”. Вона склала та передала окупантам список учасників АТО та працівників СБУ.

Щомісяця жінка отримувала зарплату – 50 тисяч рублів.

У листопаді 2022 року її затримали. За ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада) жінці загрожує позбавлення волі на п'ятнадцять років або довічне ув'язнення.

Начальник Головного управління Національної поліції Володимир Тимошко повідомляв, що із 7-ми тис. співробітників обласного управління поліції на бік РФ перейшли близько 30.

Більшість поліцейських, які опинилися в окупації, зберігали вірність Україні. Капітан поліції із смт Шевченкове Юлія Бражко також отримала запрошення до співпраці від окупантів, але відповіла відмовою. Поки селище знаходилося під контролем РФ, поліцейська ховала службову документацію та матеріали кримінальних проваджень.

Після звільнення селища Юлія Бражко повернулася на службу до поліції.