Інженерка харківського технічного вишу зливала росіянам інформацію про ППО і ЗСУ. Російську агентку затримали, коли вона проводила дорозвідку прифронтової місцевості Балаклійського району. Жінка співпрацювала з окупантами з початку повномасштабного вторгнення РФ, повідомили у Службі безпеки України.

Завданням колаборантки було виявлення місць базування ППО, фортифікаційних споруд, блокпостів та бронетехніки українських військ. Також ворога цікавили маршрути руху українського озброєння у напрямку Куп’янська. Щоб зібрати розвіддані, російська агентка на власному авто об’їжджала прифронтову територію області та приховано фотографувала локації розташування української армії. Фото та відео вона пересилала у месенджері "зв’язковому" російських спецслужб - бойовику окупаційних угруповань Південного військового округу РФ, який воює під Куп’янськом.

Крім того, зловмисниця "зливала" інформацію адміністратору російського телеграм-каналу, який був створений у грудні 2022 року для збору розвідданих про підрозділи ЗСУ.

До уваги спецслужб РФ вона потрапила як ідеологічна прихильниця рашизму: колаборантка у  розмовах із знайомими вихваляла Кремль та виправдовувала ракетні удари по Україны .

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Зловмисниця перебуває під вартою без права внесення застави. Їй загрожує довічне ув’язнення.