У Харкові з'явилось нове комунальне підприємство. Рішення про організацію КП "Централізована закупівельна організація" було ухвалено сьогодні, 28 лютого, на сесії міськради.

За словами мера Ігоря Терехова, діяльність цього комунального підприємства матиме антикорупційну спрямованість, воно підпише меморандум щодо співпраці з Харківським антикорупційним центром.

Громадська організація "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) з'явилася у Харкові у 2015 році. Серед напрямів діяльності ХАЦ:

  • моніторинг діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування,
  • проведення антикорупційних розслідувань,
  • виявлення та спростування фейків російської пропаганди, маніпуляцій та дезінформації,
  • проведення правових антикорупційних експертиз,
  • оскарження незаконних рішень у судовому порядку,
  • ініціювання кримінального переслідування осіб, причетних до корупції тощо.

Міський голова наголосив, що головна мета – щоб у закупівлях "все було прозоро". Централізовані закупівлі дозволять заощадити кошти міського бюджету.

"Коли буде великий опт, у нас буде знижка. Прибуткова частина зараз знижується. Є виклики, з якими ми постійно стикаємося. Це ремонт, відновлення зруйнованих житлових будинків, транспорт тощо. Тому нам зараз потрібно економити кожну копійку", - сказав Терехов.

У січні у Харкові з'явилося ще одне КП – це "Харківське інвестиційне агентство", яке займатиметься залученням вітчизняних та іноземних інвестицій в економіку міста, а також презентацією Харкова на інвестиційних форумах.