Головною метою окупантів на Харківщині зараз є повторне захоплення Куп’янська-Вузлового, про це в інтерв’ю "Укрінформу" розповів очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За словами Синєгубова, щоб захопити Куп’янськ-Вузловий, росіянам необхідно взяти Синьківку та захопити частину Куп’янська.
Останні шість місяців на цьому напрямку спостерігаються дуже активні штурмові бойові дії з боку ворога. Крім Синьківки, війська РФ ще намагаються наступати біля Іванівки та Петропавлівки

Голова ХОВА підкреслив, що захоплення Синьківки дасть можливість просуватися далі та створити передумови для блокування Куп'янська.

Синєгубов запевнив, що влада та ЗСУ це розуміють, тому адекватно реагують.

Він зазначив, що штурмові загони російських загарбників формуються з різних підрозділів: “Шторм-Z”, колишні “вагнерівці” і кадрові військовослужбовці. Цю живу силу вони кидають на “м'ясо” й не рахуються із втратами.

При цьому, за його оцінкою, наразі війська РФ мають достатньо зброї та техніки для штурмових дій на цьому напрямку: є і міномети, і важка артилерія, танки й інші броньовані машини. 

Певний час, дійсно, спостерігався снарядний голод – у перехопленнях ми це чули. Та все ж вони укомплектовані, щоби йти у штурми невеличкими загонами за підтримки техніки. Останнім часом у них дещо змінилася тактика: дуже активно застосовують керовані авіабомби. Крім того, зараз використовують дрони-камікадзе, чим дуже дошкуляють нашим військовим, і ми, звісно, намагаємося швидко реагувати на запити підрозділів, щоб вони протидіяли й безпілотникам”, – зазначив Синєгубов.

За минулу добу ЗСУ відбили 16 атак російських підрозділів біля Синьківки та Петропавлівки Куп'янського району. З артилерії та мінометів росіяни обстріляли понад 15 населених пунктів області. Також нанесли авіаудари по п'яти населеним пунктам Харківщини.