Харківському комунальному підприємству "Жилкомсервіс" загрожує банкрутство, але КП продовжує працювати.

Наприкінці березня 2023 року один із кредиторів “Жилкомсервісу” звернувся до суду та ініціював процедуру банкрутства. Підприємство не змогло вчасно розрахуватись за надані послуги.

“Жилкомсервіс” – комунальне підприємство, яке займається обслуговуванням житлових будинків: забезпечує роботу інженерного обладнання житлових будинків, проводить профілактику та виконує аварійні ремонти, прибирає прибудинкову територію та внутрішньобудинкові приміщення загального користування.

Директор КП “Жилкомсервіс” Геннадій Мальований не виключає, що суд може визначити як один із виходів із кризової ситуації санацію (фінансове оздоровлення) підприємства з поступовим відновленням платоспроможності.

На підприємстві стверджують, що процедура банкрутства ніяк не вплине на споживачів. Усі послуги, передбачені тарифом на утримання будинків та прибудинкових територій, надаватимуться. Усі гроші від населення спрямовуватимуться на виплату заробітної плати, податків, зборів та розрахунки за електроенергію. Банкрутство стосується лише мораторію на розрахунки із кредиторами.

На початку квітня стало відомо, що Господарський суд Харківської області відкрив провадження у справах про банкрутство КП "Жилкомсервіс", КП "Міськелектротранссервіс" та КО "Харківський зоопарк".