Президент України Володимир Зеленський присвоїв двом харків'янам звання "Герой України". Про це повідомили в ХОВА.

Нагороджено Олександра Настенка, командира групи ударних дронів 92-ї ОШБр. Після початку повномасштабного вторгнення Олександр вступив до 92-ї бригади. За даними голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, підрозділ Олександра Настенка торік ліквідував не менше двох тисяч російських військових.

Молодший лейтенант Олег "Малюк" Фадєєнко звання героя удостоєний посмертно. Він був спортсменом, з перших днів повномасштабного вторгнення воював у складі спецпідрозділу Kraken, а пізніше в лавах 3-ї окремої штурмової бригади.

19 лютого Президент України Володимир Зеленський побував на Куп'янській ділянці фронту і вручив відзнаку "Герой України" полковнику Олегу Апостолу, який з 2008 року служить у десантно-штурмових військах, а зараз командує 95-ю окремою десантно-штурмовою бригадою ЗСУ. Олег Апостол з 2014 року брав участь у військових діях на сході країни. З початком повномасштабного російського вторгнення брав участь в обороні та звільненні низки населених пунктів у Миколаївській області. З кінця 2022 року підрозділи під командуванням Олега Апостола воювали в Донецькій, Харківській та Луганській областях.