У Харкові у 2023 році планують відкрити новий торговельно-розважальний центр. Як пише "Інтерфакс-Україна", йдеться про ТРЦ "Planeta Mall" на Олексіївці, в районі окружної.

За словами директора Української торгової гільдії (UTG) Євгенії Локтіонової, Planeta Mall мають намір відкрити наприкінці цього року. До повномасштабного вторгнення його відкриття було заплановано на квітень 2022 року.

Як зазначила Локтіонова, серед ризиків запуску ТРЦ у сьогоднішніх умовах, насамперед – ракетні удари. Крім того, бізнесу потрібно врахувати роботу практично з мінімальними орендними доходами, оскільки практично всі ТРЦ, окрім розташованих у західній частині країни, через міграцію населення недорахувалися більшої частини своїх відвідувачів.

Спочатку цей торгово-розважальний центр називався "Магеллан", він працював із 2011 року. У 2018 році його власник, "ВТБ Банк", збанкрутував, і ТРЦ виставили на продаж. Восени 2019 року "Магеллан" продали. У січні 2020 року стало відомо, що ТРЦ перейменують та реконструюють. За кілька місяців ТРЦ закрився, дату відкриття вже переносили кілька разів, у результаті призначили на весну 2022 року.

До війни анонсувалося, що після відкриття Planeta Mall буде найбільшим торгово-розважальним центром Харкова. Його загальна площа – 110 000 кв.м, орендована площа – 70 000 кв.м. Планувалося, що у торговельно-розважальному центрі Planeta Mall розмістяться 200 різних магазинів, кінотеатр та супермаркет, а також фудкорти, де буде і McDonald's. Поруч із ТРЦ робили паркінг на 1000 машиномісць.

За даними міськради, станом на кінець січня 2023 року в Харкові відкрилася половина ресторанів та понад 80% ринків та магазинів. З ТРЦ працюють "Дафі", "Караван", "Французький бульвар" та "Нікольський".