Головне Управління ДСНС України в Харківській області отримали від комерційного підприємства благодійну допомогу - сім спеціалізованих автомобілів. Це не просто автотранспорт для перевезення особового складу до місць виконання невідкладних завдань, а насамперед - спеціалізований автомобіль аеродромного гасіння, який призначений для боротьби з вогнем на великих площах загоряння.

- З перших хвилин широкомасштабного вторгнення, ми побачили, що нам недостатньо пожежної техніки, - каже начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв, - Нам потрібно більше захисного одягу і багато іншого. У цій ситуації нам дуже велику допомогу надавали благодійні та волонтерські організації.

В автопарку ГУ ДСНС було недостатньо навіть великих вантажних автомобілів, для вивезення розібраного брухту на завалах.

- Майже півроку ми займалися всяким листуванням і переговорами, - розповів керівник ТОВ "Агроінвест Холдинг Старовірівка" Олег Кияшко, - Ми дуже раді, що змогли допомогти нашому рідному місту, і підтримати наших хлопців, чия праця не менш важлива, ніж щоденний ратний подвиг бійців на передовій.

Автомобіля аеродромного гасіння ніколи не було в розпорядженні бійців ДСНС Харківщини. Вони зможуть його використовувати ще й як цистерну з додатковим об'ємом води під час гасіння великих пожеж.

Довідка: Кияшко Олег Борисович, Харків'янин, засновник "Агроінвест-Холдингу", до якого входить низка сільськогосподарських підприємств. За рейтингом структура посідає 61 місце в Україні. Неодноразово отримував звання "Лідер галузі" ("Leader of the branch"), "Лідер року".