"Укренергомашини" відзначили 89-річчя. Урочисті заходи відбулися 26 січня.

“Українські енергетичні машини” (раніше – “Турбоатом”) – одне з найбільших у світі турбінобудівних підприємств. Воно виробляє парові турбіни для теплових та атомних електростанцій, гідравлічні турбіни для гідроелектростанцій, газові турбіни для теплових електростанцій.

Генеральний директор “Українських енергетичних машин” Віктор Суботін зазначив, що колектив продовжує працювати та розвивати енергетику.

Віктор Суботін нагадав, що два потужні заводи “Турбоатом” та “Електроважмаш” – були об'єднані в єдине підприємство – це історична справедливість, закономірність та необхідність.

“Енергетика держави тримається на наших з вами плечах, ми розуміємо відповідальність та минулий важкий рік війни наш колектив довів свою професійність та громадянську тверду позицію. Дякую кожному з вас“, – заявив Віктор Суботін працівникам підприємства.

Харківський міський голова Ігор Терехов привітав працівників підприємства та подякував їм за те, що навіть у найважчі для країни часи вони залишаються одним із найпотужніших підприємств із виробництва турбін у всьому світі.

Від Харківської обласної військової адміністрації працівників підприємства привітав віце-губернатор Євген Іванов. Найкращим співробітникам підприємства було вручено подяки міського голови та почесні нагороди голови ХОВА.

dsc-9012-2739x1826-94c9 photo-2023-01-26-19-56-14 photo-2023-01-26-19-56-16 thumb-news-Document-900x600-01ec