Російські війська не відмовилися від намірів повторно окупувати Куп'янськ Харківської області, але просування у них немає. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо.

За словами Фітьо, за добу на цьому напрямку українські захисники відбили 4 атаки противника біля Синьківки, Іванівки.

"Противник хоче вийти на межі населеного пункту Синьківка, для того, щоб розвивати свій подальший успіх у наступі на Куп'янськ", - сказав Фітьо.

За його словами, для досягнення своїх цілей росіяни застосовують авіацію, активізували використання дронів-камікадзе, ведуть артилерійські обстріли, шукають слабину в українській обороні.

Фітьо додав, що РФ на Куп'янському напрямку здебільшого використовують штурмові загони, які складаються з колишніх ув'язнених, військовослужбовців-штрафників, ведучи їх на так звані "м'ясні штурми", але зазначив, що стратегічних успіхів на цьому напрямку в окупантів немає.

За словами голови ХОВА Олега Синєгубова, за минулу добу росіяни обстрілювали населені пункти Богодухівського, Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів.

Унаслідок артилерійського обстрілу Козачої Лопані пошкоджено 4 приватні будинки та автомобілі. У с. Баранівка Богодухівського району мінометним обстрілом пошкоджено 2 приватні будинки та лінії електропередач.

Також під російськими ударами були:

  • Уди Богодухівського району,
  • Алісівка Харківського району,
  • Бочкове, Мала Вовча Чугуївського району,
  • Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп'янського району.

За добу постраждалих серед цивільних не зафіксовано.