Харків'янин проїхав велосипедом всю Україну і зібрав гроші для ЗСУ. Про це повідомив у Дергачівській міськраді.

Півтора місяці тому Олександр Коломієць поставив собі за мету подолати на велосипеді всю, піднятися на Говерлу і повернутися в Дергачі, при цьому збирати кошти на квадрокоптер для наших захисників.

"20 липня я поїхав із Дергачів. Проїхав через Полтаву, Київ, Житомир, Рівне, Луцьк, Львів, Івано-Франківськ, піднявся на Говерлу, потім через Чернівці, Вінницю, Одесу, Кривий Ріг, Дніпро та Харків повернувся до Дергачів. Весь шлях. становив 3024 кілометри, які я зробив за 24 дні. Протягом поїздки вдалося зібрати 95 тисяч гривень", - розповів Олександр.

На зібрані кошти було придбано дрон DJI Mavic 3, який передали одному зі спецпідрозділів ЗСУ, що захищає Дергачівську громаду.

"Олександр - справжній герой тилу. Ця акція - свідчення патріотизму та самовідданості, показник того, що наші люди готові подолати будь-які перешкоди у боротьбі за свободу та незалежність України", - зазначив голова громади В'ячеслав Задоренко.

Нагадаємо, на Харківщині син загиблого бійця віддав гроші, які йому подарували, на каску для воїна. Про це повідомили у Валківській міськраді.

"День, який зробили неймовірним юні патріоти Валок. Щойно до гуманітарного пункту приїхав Ромчик Іщев. Це син нашого загиблого героя-захисника Юрія Іщева. Ромчику на День народження подарували гроші, а він віддав їх на каску для захисника – 1010 гривень. Це було його вольове рішення, і мама це підтримала. Упевнені, що його батько по-дорослому потиснув би руку сина і обійняв за цей геройський вчинок. Тепер у цій касці наш воїн із Костева просто зобов'язаний повернутися додому без подряпини", - йдеться у повідомленні.