Екс-керівника санаторію в передмісті Харкова підозрюють у незаконному видобутку мінеральної води. Про це повідомили в прокуратурі.

За даними слідства, з 2017 до 2021 року чоловік, який на той час був керівником і головним лікарем одного із санаторіїв у Харківському районі, проводив незаконний видобуток мінеральних вод.

Він робив це, незважаючи на те, що ще 2017 року Державна служба геології та надр України заборонила йому видобувати мінеральні води до усунення знайдених під час перевірки порушень. У керівника санаторію не було потрібних документів. Однак підозрюваного це не зупинило.

Тепер чоловікові оголошено про підозру за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України). Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За такою статтею чоловікові загрожує штраф від трьох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

У прокуратурі нагадали: відповідно до ст. 62 Конституції України людина вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в суді.