У Харківській області браконьєри застрелили дику козу - косулю. Про це розповіли поліцейські офіцери Близнюківської громади.

Під час патрулювання території громади біля с. Семенівка Лозівського району правоохоронці зупинили автомобіль "УАЗ" через несправність фар.

Під час огляду машини поліцейські виявили в автомобілі 3 мисливські рушниці та набої до них, а в багажнику - тушу дикої кози.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України (незаконне полювання). Проводяться всі необхідні слідчі дії. Речові докази вилучено та направлено на експертне дослідження.

Європейські козулі є одним із небагатьох видів тварин, ареал проживання яких постійно збільшується. Після льодовикового періоду вони спочатку заселили Кавказькі гори, Причорномор'я, а пізніше міцно влаштувалися навіть у Скандинавії.

Коригування в поширення виду внесла людина. У 18 столітті активізувалося полювання на диких кіз, що призвело до сильного скорочення популяції. Але з 30-х років 20 століття полювання на козуль стали регулювати, а одночасне скорочення природних ворогів призвело до швидкого зростання поголів'я. На території Європи дика коза повернула собі весь ареал.