Наприкінці серпня Status Quo запустив онлайн-опитування, щоб описати умовний портрет читача. Загалом в опитуванні взяли участь 1324 людини. Будемо відверті: деякі результати нас здивували, оскільки не збігалися з даними Google-аналітики; але загалом це опитування показало, який він, наш читач, чого хоче і чого чекає від нас.

Отже, 57% наших читачів – чоловіки. Переважна більшість, 88,98% - люди старше 36 років. Молода аудиторія складає лише 10%. Людей із вищою освітою серед наших читачів – 80%, що вдвічі більше, ніж загалом по Україні. І також 80% мешкають у Харківі чи області. Ще 13% перебувають за кордоном. 11% читачів мають статус ВПО.

Найбільша група наших читачів, 43%, працюють у наймі; ще 13% - на себе чи мають власний бізнес.

У 25% наших читачів - дохід вищий за 20 тис. грн., у решти – дохід середній, що не дивно з огляду на те, що п'ята частина наших читачів – пенсіонери. При цьому переважна більшість відвідувачів сайту (66%) мають дітей.

Читають зі смартфона та з десктопа нас приблизно порівну. Але, мабуть, це стосується лише активних читачів, які взяли участь в опитуванні: за даними Google-аналітики, зі смартфонів нас читає 80% користувачів.

Серед соціальних мереж, що цілком очікувано, наші читачі віддають перевагу Telegram та Facebook. А ось Instagram користується лише 21%. Також більше третини наших читачів часто заходить у YouTube.

Зрозуміло, що серед лідерів читацького інтересу – тема війни в Україні. На другому місці йдуть новини, у яких є корисна в практичному плані інформація. Потім – новини комунальної інфраструктури та соціалку.

Серед побажань стосовно того, що читачі хотіли б бачити на сайті, із великим відривом лідирує історія Харкова (57%); потім ідуть зміни у законодавстві та фоторепортажі. Чимало читачів (29%) хотіли би бачити на нашому сайті міжнародні новини, що дещо несподівано для регіонального інформаційного ресурсу. Але як би там не було ми, звичайно, намагатимемося врахувати побажання користувачів у своїй роботі.

Ще раз дякуємо за участь в опитуванні та увагу до нашої роботи! Залишайтеся з нами!