Росіяни не залишили своїх ідей щодо окупації Куп'янська або Харкова та Харківської області. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, сили оборони готові протидіяти противнику. Також ведеться робота над посиленням обороноздатності.

Губернатор зазначив, що армія РФ зменшила штурмові дії на Куп'янському фронті. Тут, каже Синєгубов, росіяни зазнають великих втрат і змушені відступати.

За даними начальника прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Іллі Євлаша, на Куп'янському напрямку росіяни "змістили акценти" у бік Новогорівки та Лиману Луганської області. На цій ділянці фронту росіяни підрозділами "Штурм-Z" продовжують атаки навіть без прикриття важкої техніки: спочатку йдуть представники різних приватних військових компаній, колишні ув'язнені, а за ними - кадрові військові РФ.

За минулу добу, сказав Євлаш, армія РФ застосувала свою авіацію: літаки Су-25 і вертольоти Ка-52. Також росіяни завдали 514 обстрілів по позиціях ЗСУ.

Бійці ЗСУ при цьому знищили 102 окупанта, один ворожий танк Т-80 і низку артилерійських систем.

У Генштабі ЗСУ розповіли, що за добу армія РФ завдала авіаударів у районі села Орлянське Харківської області. Також кілька населених пунктів росіяни обстріляли з мінометів і артилерії:

на Слобожанському напрямку:

на Куп'янському напрямку: