Вночі прильотів по Харкову не було, але окупанти завдавали ударів по Харківській області. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Так, Росія запустила у напрямку міста дві ракети. Перша вибухнула у повітрі, а друга впала біля Чугуївського району. Попередньо - без постраждалих.

Минулої доби ворог обстрілював Харків, Харківський і Богодухівський райони області.

Близько 9:00 24 серпня було обстріляно Шевченківський район Харкова. Пошкоджено заклад, постраждалих немає. Інтенсивно обстрілювалася Мала Данилівка у Харківському районі. Пошкоджено приватні будинки, господарські споруди, сталося кілька пожеж

У Харківському та Богодухівському районах через обстріл горіла трава на великих відкритих площах.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями госпіталізували двох мирних жителів - у Малій Данилівці постраждали чоловіки 39 та 48 років.

"На лінії зіткнення ворог продовжує обстрілювати наші позиції з танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії. У районі Ізюма окупанти намагалися наступати у напрямку Пасіка – Долина, але під вогнем ЗСУ відступили із втратами", - зазначив Синєгубов.

Нагадаємо, у День міста президент України Володимир Зеленський привітав Харків зі святом і зазначив, що влада знайдете спосіб гарантувати безпеку Харкова. Про це він сказав у своєму відеозверненні.

"Обов'язково сьогодні хочу звернутися окремо до нашого Харкова та всіх харків'ян. Ви героїчні люди, героїчне місто, горде місто. Місто з почуттям власної гідності, місто, яке вміє себе захищати, місто, чиї люди вміють об'єднуватися. Місто, яке незмінно вражає всіх, хто приїжджає і бачить, як харків'яни дбають про свої вулиці та двори, навіть коли переживають жорстокий тиск російських терористів. Сьогодні день Харкова, але зараз нашому Харкову – не до свята Так, Харків пережив багато несправедливості та жорстокості, але Харків ніколи не буде містом чорних, спалених вікон та зруйнованих районів. Харків ніколи не підкориться цій нечисті, яка не має нічого, крім артилерії та ракет", - сказав Зеленський.