Прикордонне селище Козача Лопань у Харківській області росіяни протягом щонайменше шести годин 23 листопада обстрілювали з артилерії. Про це "Суспільному" розповів представник Дергачівської міської військової адміністрації Олександр Кулик.

За його словами, перший раз 23 листопада росіяни вдарили по селищу вранці, близько 7-8-ї години, а інтенсивний обстріл почався десь близько 13-14-ї години, били по Козачій приблизно до 17-ї години.

Кулик додав: якщо раніше росіяни найчастіше били по селищу з танків, то зараз частіше стали застосовувати артилерію.

Зруйновано кілька приватних будинків, на щастя, поранених немає, бо люди, почувши перші звуки обстрілу, встигли спуститися в підвали.

Без світла внаслідок обстрілів у Козачій Лопані залишаються до 300 абонентів. Про прогнози щодо термінів відновлення знову ж таки через обстріли говорити рано.

Загалом, за словами Олександра Кулика, у селищі мешкають близько 1700 осіб. До повномасштабного вторгнення в Козачій Лопані мешкали 6,5 тис. осіб. До кордону з РФ від селища - два кілометри, тому російські війська можуть обстрілювати селище навіть зі своєї території.

Через постійні обстріли голова Дергачівської міської військової адміністрації В'ячеслав Задоренко закликав місцевих жителів евакуюватися - хоча б на зиму. Тим, у кого немає рідних і близьких на безпечних територіях, місцева влада готова допомогти виїхати на тимчасове проживання в санаторії області.