Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявляє про російські провокації в харківському радіоефірі. За його словами, росіяни продовжують тероризувати населення ще й на інформаційному фронті.

«По-злочинному знеструмивши Харківщину, намагаються поширювати свої брехливі пропагандистські заклики на наших радіохвилях. Жителів просимо довіряти лише офіційній інформації. Ми не маємо реагувати на жалюгідні провокації росіян», - зазначив він.

Губернатор не уточнив, які саме російськи наративи потрапили в український радіоефір.

Імовірною причиною того, що у Харкові та області чутно голоси окупантів в радіоефірі, є те, що російські радіопередавачі значно потужніші. За словами фахівців, Український державний центр радіочастот роздавав у Харківській області частоти по 100 ват, а це - лише 20 кілометрів покриття. При цьому в Бєлгороді є п'ятикіловатний радіопередавач.

У прикордонних районах Харківської області, зокрема у Вовчанську та прилеглих населених пунктах, ще до війни зловити російське радіо було не складніше, ніж українське. Після початку війни на російське радіо почали скаржитися і мешканці Харкова. За їх словами, спочатку станції "Харків Z" та "Радіо життя", спеціально створені у РФ для військової пропаганди, було чутно лише на Салтівці, а згодом - і по всьому місту.