На терміналі, по якому російські війська завдали ракетного удару, розбирають уцілілі посилки, повідомив співзасновник "Нової пошти" Володимир Поперешнюк. Уже розібрано майже всі завали. 

Найближчим часом стане зрозуміло, що вціліло, а що ні. Начальник терміналу Максим Колесник повідомив "Суспільному", що станом на 23 жовтня вціліли 2 700 посилок. Більше половини вантажів пошкоджено. Уцілілі посилки відправлять одержувачам. За зіпсовані посилки підприємство виплатить компенсацію. 

Один із харківських клієнтів, Микола Бондаренко, категорично відмовився від компенсації за знищений вантаж, повідомив Поперешнюк.

На підприємстві спростували фейки російських медіа про те, що нібито вантажівки підприємства перевозили військову техніку. На підтвердження надано фото розбитих машин і терміналу. На терміналі зберігалися й оброблялися виключно мирні вантажі. Голова ХОВА Олег Синєгубов пообіцяв зробити все можливе, щоб відновити зруйнований термінал "Нової пошти".

Крім вантажів постраждали люди. У момент ракетного удару ввечері 21 жовтня на терміналі перебувало понад 20 осіб. Шестеро загинули. 17 дістали поранення. 7 перебувають у важкому стані

Володимир Поперешнюк розповів, що відвідав поранених колег. 

"Вони позитивно налаштовані. Уже починають жартувати. Це хороший знак. На жаль, деякі з наших колег усе ще у важкому стані, ми молимося за їхнє якнайшвидше одужання. Щойно одного з них вивели з медикаментозного сну, і він уже на зв'язку з рідними", - розповів Поперешнюк.