ЗСУ знищили 76 окупантів, броньовану техніку - БТРи, САУ, гармати та кілька автомобілів, на яких армія РФ перевозила свій особовий склад, і російський командно-спостережний пункт упродовж 23 вересня на Лимано-Куп'янському напрямку. Про це повідомив начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі нацмарафону.

"РФ продовжує перекидання резервів, зокрема 25-ї армії на Лимано-Куп'янський напрямок. 24 вересня російські військові спробували перевірити українську оборону. Зокрема, відбулося одне бойове зіткнення, використовували підрозділи "Шторм-Z" поблизу Білогорівки. Вирішили перевірити оборону "зеками", але їх було знищено", - розповів Євлаш.

За його даними, армія РФ завдала з артилерії 557 ударів і 17 разів використовувала авіацію. Це були штурмовики Су-35, Су-25 і вертольоти К-52. Також російські бійці завдали 13 ударів дронами-камікадзе.

"Бійці "Азова" показали кілька перехоплень, які вони зробили в районі Серебрянського лісництва. Це нагадує кадри з чеченської війни, коли російські військові дуже сильно пригнічені діями Сили оборони. Однак не можна сказати, що вони відступають", - сказав Ілля Євлаш.