З'явилися фото "Іскандера", що розірвався над Харковом. Як повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов, ракета вибухнула у повітрі.

"Вчора ввечері харків'яни почули вибух у центрі міста. На щастя, постраждалих немає! На горищі будинку після пожежі було знайдено фрагменти ракети, попередньо - "Іскандер". Багато хто звернув увагу, що будівлю зруйновано не було. Справа в тому, що ракета вибухнула в повітрі! Швидше за все, ракета вибухнула через технічну несправність. "Зроблено в Росії" - одразу видно", - зазначив Болвінов.

За його інформацією, на місці працюють слідчі, вилучають усі уламки ракети, фіксують факти для майбутнього суду над окупантами.

Нагадаємо, минулої доби армія РФ била по Харкову "Іскандерами" та "Ураганами". Як повідомили у прокуратурі, 23 серпня ворог тричі обстріляв Шевченківський район Харкова. Під ударом опинилися житлові будинки городян. Зазнав поранення 38-річний чоловік. Попередньо обстріл проводився з РСЗВ "Ураган".

Близько 23 години 23 серпня російські військові завдали ракетного удару по Новобаварському та Холодногірському районам Харкова. Попередньо ракетою типу "Іскандер". Пошкоджено низку будівель.

Вранці 24 серпня касетними боєприпасами було обстріляно передмістя Харкова: під удар потрапила Мала Данилівка.