У Лозовій Харківської област - серйозна комунальна аварія: через обвал каналізаційного колектора більше 6000 жителів залишилися без води. Як повідомив мер міста Сергій Зеленський, колектор обвалився в 4-му мікрорайоні, поруч з поліклінікою.

Зараз робітники "Лозоваводосервіс" обстежують ділянку.

З початку року в Лозовій колектор обвалюється вже в п'ятий раз. Всі аварійні ділянки знаходяться поруч з об'єктами, в які потрапляли російські ракети.

Колектор на вулиці Машинобудівників був побудований в 1984 році. Нинішньої весни на ньому вже були аварії: у березні обрушилася частина колектора, і на сесії міськради терміново виділили близько 1,3 млн грн. на прокладку 800 метрів нової труби.

Зеленський зазначив, що після обстрілів кількість аварій на мережах значно зросла. Частина труб пролягає на глибині понад 7 метрів, тому комунальникам доводиться щоразу шукати потужну техніку.

Через аварію на колекторі до будинку № 42 на 4-му мікрорайоні та магазину "Роксолана" організовують підвезення технічної води.

Технічна вода вважається небезпечною для здоров'я, оскільки вона може містити різні шкідливі хімічні речовини, такі як нафтопродукти, ртуть, свинець, кадмій та інші важкі метали, а також бактерії. Вживати технічну воду категорично не рекомендується.