Харківські депутати вимагатимуть не допускати російських спортсменів на Олімпіаду. На сесії міськради, яка відбудеться 28 лютого, планується прийняти відповідне звернення до міжнародних організацій та міст-партнерів Харкова.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ спортсменів із цієї країни, а також з Республіки Білорусь виключили з міжнародних змагань. Такі рішення ухвалили міжнародні федерації різних видів спорту.

У січні 2023 року Міжнародний Олімпійський комітет закликав спортивні федерації допустити російських та білоруських спортсменів на змагання, якщо такі спортсмени не підтримують війну РФ проти України. Виступати атлети із цих двох країн можуть як нейтральні.

Згідно зі статутом, Олімпійські ігри є саме змаганнями між окремими спортсменами, а не між національними командами, а медальний залік між державами має неофіційний характер.

У Харківській міськраді з позицією МОК не погоджуються. У проекті звернення пропонується не допускати спортсменів із Росії та Білорусі до участі в Олімпійських та Азіатських іграх.

Найближчі літні Олімпійські ігри відбудуться у 2024 році у Парижі. Азіатські ігри – аналог олімпіад, лише континентального рівня – відбудуться вже цього року у Китаї.

Крім прийняття звернення депутати збираються затвердити звіт про виконання міського бюджету у 2022 році, внести зміни до бюджету на 2023 рік, змінити назви деяких вулиць, розглянути питання про присяжні для районних судів Харкова, а також низку інших технічних питань.

Всього на порядку денному 15 пунктів та розділ "Різне".