Олега Синєгубова визнали найкращим керівником ОВА. Як повідомили у прес-службі обладміністрації, він також відзначений премією "Державник року".

За словами організаторів щорічної премії, відзнаку "Найкращий начальник ОВА" йому присудили за організацію оборони Харкова й області, деокупаційні та відновлювальні заходи у населених пунктах регіону в умовах повномасштабної війни.

Синєгубов зазначив, що така робота - результат зусиль усієї команди Харківської обладміністрації, військових районних, міських та селищних адміністрацій: коли "люди не відступили, а залишилися на своїх робочих місцях і в найважчих умовах змогли встояти і втримати ситуацію".

Довідка. Олега Синєгубова було призначено головою Харківської облдержадміністрації 24 грудня 2021 року; до цього очолював Полтавську область.

Синєгубов - харків'янин. Йому 38 років. За освітою - юрист, у 2004 році закінчив у Харкові Національний університет внутрішніх справ. Доктор юридичних наук.

У 2000 - 2008 роках працював у структурі МВС у Харкові.

У 2008 - 2009 роках - викладач у ХНУВС.

У 2009 - 2011 роках - доцент кафедри цивільно-правових дисциплін навчально-наукового інституту права, економіки та соціології Харківського національного університету внутрішніх справ. У 2011-2013 роках - заступник директора цього інституту.

У 2013 - 2015 роках - заступник декана факультету права та масових комунікацій Харківського національного університету внутрішніх справ.

У 2015 - 2019 роках - декан факультету №6 Харківського національного університету внутрішніх справ.

Одружений, виховує двох синів.