Голову Козачої Лопані, яка перейшла на бік РФ, звільнять від кримінальної відповідальності. Про це повідомив керівник Харківської облпрокуратури Олександр Фільчаков.

Він зазначив, що за результатами досудового розслідування працівники прокуратури готують до суду клопотання "для звільнення цієї особи від кримінальної відповідальності".

Як розповів Фільчаков, окупанти змушували жінку співпрацювати з ними та вчинити певні дії, але вона цього не робила і добровільно повідомила про всі наміри росіян у СБУ.

За інформацією ЗМІ, йдеться про Людмилу Вакуленко.

Підозру у держзраді голові Козачої Лопані заочно оголосили у травні минулого року. Тоді правоохоронці підозрювали жінку у співпраці з ворогом, зокрема, налагодження постачання російської гуманітарної допомоги та вербування людей для роботи на окупантів. Після звільнення селища слідчі та прокурори отримали інформацію про те, що перебуваючи в окупації, чиновниця активно допомогла ЗСУ та поліції. Силовики мали перевірити ці факти.

З початком повномасштабного вторгнення Росії багато місцевих керівників області пішли на співпрацю з окупантами. Наприклад, так вчинили мери Куп'янська Геннадій Мацегора, Балаклії Іван Столбовий і Вовчанська Анатолій Степанець.