Втрати території на Куп'янському напрямку немає, але там збільшується "сіра" зона - нейтральна територія по обидва боки від лінії фронту. Про це в ефірі національного марафону розповів голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, ситуація за цим напрямком доволі важка, проте контрольована.

У Куп'янську залишається до 5 тисяч людей, у громаді ще приблизно 2-3 тисячі. Людям рекомендують виїжджати, бо росіяни сильніше стали обстрілювати цивільну інфраструктуру.

За словами Синєгубова, за минулу добу росіяни йшли на штурм 12 разів на околицях Синьківки, на північному сході Петропавлівки та Іванівки, але ЗСУ відбили всі атаки.

Масованих обстрілів зазнав Вовчанськ, там унаслідок влучання в комунальне підприємство виникла пожежа, пошкоджено приватний будинок. Пошкоджено також будинки в Куп'янську та Куп'янську-Вузловому.

Унаслідок обстрілу с. Шийківка Ізюмського району поранено 61-річного чоловіка, його госпіталізували з вибуховою травмою та осколковими пораненнями.

З артилерії та мінометів РФ обстріляла близько 18 населених пунктів Харківської області, авіаудари росіяни завдали по Синьківці, Подолу, Куп'янсько-Вузловому, Степовій Новоселівці.