РФ може готувати напад на Бєлгородську область під чужим прапором Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що таким чином Росія намагатиметься повернути громадську підтримку війни в Україні.

Як зазначили в ISW, деякі кремлівські пропагандисти висувають гіпотезу, що ЗСУ нібито хочуть вторгнутися до Бєлгородської області; інші рупри влада наголошує, що російським силам необхідно відновити контроль над Куп'янськом у Харківській області, щоб звести до мінімуму загрозу українського нападу.

"Ці твердження давно циркулюють у спільноті військкорів, які критикували російське військове командування за втечу з Вовчанська на північному сході Харківської області у вересні. Російські блогери також активізували свої заклики до Росії повернути звільнені території у Харківській області, заявляючи, що це зупинить українців від проведення штурмових операцій на Куп'янському та Вовчанському напрямках", - зазначають аналітики.

Раніше губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков опублікував кадри, на яких видно, як зміцнюються на кордоні з Україною.

На думку військових аналітиків США, Україна не має стратегічного інтересу до вторгнення до РФ.

Крім цього, в ISW наголосили, що "Кремль навряд чи зможе повторно захопити Харківську область". Нещодавнє інтерв'ю бригадного генерала юстиції Сергія Мельника це повністю підтверджує. За його словами, на підступах до Харкова збудовано кілька оборонних рубежів і місто захопити неможливо. Оборонні споруди вже неодноразово витримували обстріл з боку супротивника. Главаня небезпека сьогодні - це ракети, якими війська РФ б'ють по об'єктах комунальної інфраструктури, щоб залишити людей у ​​зиму без світла, тепла та води.