У Харкові та області за ніч випало від 0,5 до 7 сантиметрів снігу. Про це "Суспільному" розповіла синоптик гідрометеоцентру Інна Кондаурова.

"Цей сніг поступово розтане, тому що на завтра прогнозуємо вже без істотних опадів. Вночі до -5° морозу, а вдень уже - до +6° тепла. Місцями по області через це може бути ожеледь", - сказала синоптик.

Наприкінці листопада метеорологи прогнозують опади у місті та області, погода буде нестабільною.

"З 25 по 27 листопада вдень буде дощ, мокрий сніг. Температура підвищиться. Вночі буде близько 0°, вдень - до +5° тепла", - сказала Інна Кондаурова.

Завтра, 24 листопада, хмарна погода триматиметься у Харкові до самого вечора. Без опадів. Температура повітря від -1 уночі до +3 градусів вдень. 24 листопада відзначається день преподобного Феодора Студіта, сповідника. У народі говорили: «Федор Студит землю студить». Якщо день був ясним, незабаром чекали похолодання. Цього дня судили про зиму: якщо день був теплим, то і зима буде теплою, і навпаки.

У п'ятницю, 25 листопада, протягом усього дня небо у Харкові буде вкрите хмарами. Без опадів. Температура повітря від +1 вночі до +5 вище за нуль вдень. 25 листопада вшановується пам'ять святителя Іоанна Милостивого, патріарха Олександрійського. На Івана зазвичай буває сніг. Якщо дощ на Івана Милостивого, то відлиги будуть до Введення (4 грудня). За старих часів проробляли такий ритуал: у сніг, що щойно випав, вставляли соломинку, якщо вона провалиться, значить, сніг зійде, якщо не провалиться — сніг залишиться на землі. Наші пращури помітили, якщо у цей день мороз, то весна буде холодною.