Прикордонник із Харкова з важким пораненням 2 дні бився в оточенні під Бахмутом. Про військового розповіли в телемарафоні.

До війни Сергій працював зварювальником, встановлював у Харкові дитячі майданчики. Навесні 2022 року його мобілізували. Він став прикордонником.

У листопаді 2023 року боровся в околицях Бахмута. Під час останнього бою росіяни опинилися на відстані 100 метрів. На українських позиціях було четверо військових. По позиції били артилерією та дронами. Один військовий загинув, двоє були поранені. Сергій дав можливість евакуюватися пораненим бійцям, прикриваючи їх стрільбою з автомата.

Сергій опинився в оточенні і відбивався. Він ліквідував щонайменше трьох російських військових і кількох поранив. Через щільний вогонь до нього не могли надіслати підкріплення. Аеророзвідка скидала воду і ліки з дронів.

Сергій зміг евакуюватися тільки після двох діб самостійної оборони. До українських позицій він добирався кілька днів.

Харків'янина нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Чотири місяці військовий проходить реабілітацію після поранення. У нозі досі залишаються близько 30 осколків від гранати. Після реабілітації прикордонник хоче повернутися на фронт.