На Харків йдуть дощі, у місті буде плюсова температура. Так, за даними Sinoptik.ua, у п'ятницю, 24 лютого, хмарна погода триматиметься у Харкові до самого вечора. Без опадів.

Температура повітря від -8 градусів уночі до нуля вдень.

24 лютого відзначається день пам'яті святого Власія Севастійського. До Власія були морози: різдвяні, хрещенські, афанасьєвські, тимофіївські, микільські. Але власівські морози вважалися найкрутішими, та останніми.

У суботу, 25 лютого, з ранку і до самого вечора небо у Харкові буде приховане за хмарами. Вранці, можливо, пройде дрібний сніг, який ближче до середини дня має закінчитися. Більше опадів не очікується. Температура повітря вночі -1, вдень - до +3.

Наші пращури помітили, якщо у цей день відлига, влітку буде добре ловитися риба. Якщо небо зоряне, а день сонячний, то буде хороший урожай хліба та яблук.

У неділю, 26 лютого, упродовж усього дня небо у Харкові буде вкрите хмарами. Нічний дощ до ранку припиниться. Вдень почнеться знову, але він має закінчитися до вечора. Температура повітря від +2 до +5 градусів.

26 лютого відзначається день пам'яті преподобного Мартініана, «приборкача пристрастей». Якщо у цей день сніг танув, то весна обіцяла бути хорошою, і навпаки, похмурий день пророкував холодну та затяжну весну.