Збільшилася кількість жертв ранкових ракетних ударів по Харкову 23 січня. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

З-під завалів рятувальники витягли тіло 21-річної дівчини. Вона стала шостою жертвою. Пізніше в прокуратурі повідомили ще про одну загиблу, її також дістали з-під завалів - це сьома жертва.

Також серед загиблих, за даними прокуратури:

  • чоловік, 71 рік, на вул. Метробудівників;
  • жінка, 59 років, на вул. Проскури (від отриманих травм померла в лікарні);
  • жінка на вул. Проскури (особу не встановлено);
  • жінка 40 років (померла в лікарні);
  • виявлено частини тіла жінки (особу не встановлено). 

З-під завалів на селищі Жуковського дістали живого 21-річного харків'янина, пише "Суспільне". Врятованого звати Костянтин. Він провів під завалами понад три години, у нього замерзли ноги. Хлопець жив зі своєю нареченою Катериною в будинку, пошкодженому ракетним ударом. 

Загалом поранено понад 60 осіб, серед них є діти. Як розповіли медики, у важкому стані перебувають три людини. Стан решти пацієнтів - середньої тяжкості та задовільний.

Загалом РФ завдала по Харкову дві серії ударів: близько 4-ї ранку та о 7.15. Били по цивільній інфраструктурі та житлових будинках. Наразі відомо про 112 пошкоджених багатоквартирних і шість приватних будинків у Київському та Салтівському районах. Вибито 3,4 тис. вікон.