Сьогодні РФ нанесла два масованих ракетних удари по Харкову: окупанти влучили переважно по житловим кварталам. За інформацією начальника Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергія Болвінова, загинули 5 людей:

  • один чоловік - біля напівзруйнованої дев'ятиповерхівки на Салтівці: відомо, що під час ударів він гуляв на вулиці з собакою;
  • з-під завалів п'ятиповерхового будинку у Київському районі вдалося дістати чоловіка та жінку - але жінка, на жаль, не вижила;
  • ще одна загибла - бухгалтер наукового підприємства, що теж потрапило під удар;
  • четверту жертву опізнати зможуть лише за допомогою аналізу ДНК: після влучання у приватний будинок людину буквально розірвало на шматки;
  • у лікарні померла 59-річна жінка. Після одного з ворожих ударів вона отримала вибухову травму, уламкові поранення голови, шиї, грудної клітини, черевної порожнини та обох ніг.

Болвінов підкреслив, що рятувальні роботи тривають - під завалами можуть перебувати люди. Зростає й кількість постраждалих - наразі відомо про 51 травмовану особу. Шестеро з них - це дівчата віком від 11 до 17 років. Дітей госпіталізували, у них різані рани, вибухові травми та уламкові поранення, в однієї з дівчат поранено око. Дорослі також отримують необхідну допомогу - до лікарень людей доправляли з відкритими переломами, контузіями, рваними ранами та відкритими ранами голови.

Крім того, під завалами залишаються мати з дитиною: рятівники витягли чоловіка з цієї родини, він живий.

Окупанти сьогодні зранку били по Харкову ракетами С-300, Х-32 та "Іскандер" у два етапи. Перший раз о 4 годині ранку, другий - о 7.15. 

У результаті обстрілів у селищі Жуковського обвалився підїзд одного з будинків. На в'їзді Данилевському є влучання у приватний будинок. На Північній Салтівці вибуховою хвилею знесло фасад багатоповерхового будинку. Всього у місті пошкоджено 30 будинків, вибито 1000 вікон. На даний момент у 20 будинках відключено опалення, у 14 - світло, у 12-ти - газопостачання.