Армія РФ мала намір прорватися танками на Куп'янському напрямку, щоб захопити село Синьківка. Про це розповів голова ХОВА Олег Синєгубов, пише "Думка".

Синьківка розташована на північний схід від Куп'янська, за 9 км від райцентру. До війни в селі проживало близько 380 осіб. Битва за Синьківку ведеться з кінця минулого року. Війська РФ намагаються захопити село, щоб створити плацдарм для наступу на Куп'янськ. Через активні бойові дії із Синьківки виїхали всі мешканці. Сьогодні це село - сіра зона.

За словами Синєгубова, наприкінці минулого тижня до Синьківки намагалися прорватися понад 15 танків і близько 300 осіб піхоти. Бій, каже губернатор, тривав понад 10 годин. За підсумками бою всю військову техніку росіян знищили, а ті піхотинці, що вижили, втекли з поля бою.

На Куп'янському фронті ситуація складна, там тривають важкі бої. За даними Генштабу ЗСУ, 21 грудня по Синьківці та Петропавлівці росіяни завдавали авіаударів. Напередодні, 20 грудня, росіяни намагалися просунутися вперед у районі Синьківки, на схід від Петропавлівки та Іванівки. ЗСУ відбили 16 атак.

Речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо говорив, що тактичним завданням росіян на зиму є Куп'янськ, Часів Яр і вихід до річки Оскіл. За даними американського Інституту вивчення війни, російська армія отримала вказівки захопити Куп'янськ і Авдіївку (Донецька область) до виборів президента РФ, які відбудуться в березні 2024-го.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявляв, що на Куп'янському фронті російські війська мають перевагу в озброєнні, проте їм не вдається захопити жодного населеного пункту.