На ринках Харкова проводять перевірку. Як повідомили у Харківському рибоохоронному патрулі, минулими вихідними перевірили два великі міські базари. На Центральному ринку інспектори патруля склали 5 протоколів про адміністративні порушення за ч.1 ст.88-1 КУпАП (порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного чи рослинного світу). На Кінному - 3 протоколи.

Під час перевірки торговці не змогли показати документи, що підтверджують законність торгівлі, чим порушили статті 7, 63 Закону України "Про тваринний світ".

У результаті було вилучено:

  • риби - 207,6 кг;
  • раків - 15,1 кг.

У Мінагрополітики розповіли, що наступного року у водоймах України очікується максимальне збільшення живих природних ресурсів, тож ціни на рибу значно знизяться. Чекати на обвал цін варто чекати не раніше весни: тоді внутрішній ринок активно наповнюватиметься не імпортною, а українською рибою. Також чиновники зазначили, що на рибну галузь очікують значні законодавчі зміни, які не вводилися протягом останніх 10 років. Зокрема, це запровадження загальнодержавної електронної системи управління рибною галуззю. Тобто кожен суб'єкт господарювання матиме свій електронний кабінет, щоб офіційно q легально вести вилов риби.

Паралельно ведеться боротьба зі стихійними ринками області. За інформацією Держпродспоживслужби, 16 листопада у Мерефі перевірили місця стихійної торгівлі сирим молоком у пластикових пляшках, що вже є порушенням вимог законодавства. Перевірячі перекотили стихійну торгівлю. Аналогічна перевірка була у Люботині.