У деяких районах Харківської області - аварійні відключення світла. Як пояснили у "Харківобленерго", це пов'язано з обстрілами енергетичної інфраструктури по всій території України.

За інформацією енергетиків, у Харкові відключень наразі немає.

Уранці 22 жовтня Росія влаштувала масовий обстріл українських міст. У міських пабликах писали, що після вибухів у Хмельницькій, Волинській та Рівненській областях зникло світло.

"Нічого, витримаємо. Мрія росіян про проблеми в тилу та припинення звільнення територій України - інфантильна. Ми стаємо тільки злішими, щодня. А це означає, що даватимемо ще сильнішу відповідь", - прокоментував черговий ракетний обстріл глава Офісу президента Андрій Єрмак. у своєму телеграм-каналі.

За інформацією соцмереж, вранці 6-8 ракет вилетіли з Росії, перетнули кордон у Сумській області і попрямували у бік Києва, ще дві ракети помітили на півдні. Глава Миколаївської ОВ Віталій Кім заявив, що кілька ракет пролетіли над Миколаївською областю у бік західних та центральних регіонів.

Журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що українські сили ППО збили більше половини ворожих ракет, частина з них на підльоті до Києва, але решта обійшли столицю і попрямували у бік західних областей. Він також розповів про вибух на Одещині. За інформацією Цаплієнка, пошкоджено об'єкт енергетичної інфраструктури.

Внаслідок ракетного удару місто Хмельницький виявилося повністю знеструмленим. Міськрада попросила місцевих жителів запастись водою, а голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій повідомив про вибухи в області.

Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив про приліт у його регіоні і закликав місцевих жителів не знімати місця пригод на камери, щоб не допомагати ЗС РФ завдавати повторних ударів по тих самих об'єктах.