Армія РФ стягнула на Куп'янський напрямок велику кількість техніки та 45 тисяч солдатів. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив керівник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

За його словами, у російських військових - понад півтисячі танків, бойових броньованих машин, близько 300 артилерійських систем і ще майже півтори сотні РСЗВ.

Ілля Євлаш розповів, що за добу росіяни здійснили 533 обстріли на Лимано-Куп'янському напрямку. Силам оборони вдалося знищити 21 російського солдата і поранити ще 45. Крім того, бійці ЗСУ знищили техніку противника:

  • 1 БМП;
  • 2 протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра";
  • 2 артилерійські установки;
  • міномет 2С4 "Тюльпан".

Російські військові, каже Ілля Євлаш, намагаються атакувати, але безуспішно. Українські захисники тримають оборону. Зокрема, російські війська намагалися наступати на напрямку Вільшана-Синьківка в Харківській області, однак спроби виявилися безуспішними. При цьому росіяни почали поширювати фейк про захоплення села Синьківка, яке розташоване за п'ять кілометрів на північний схід від Куп'янська, заявили в Центрі протидії дезінформації. 

За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу росіяни обстріляли з мінометів і артилерії кілька населених пунктів Харківської області.

На Слобожанському напрямку:

На Куп'янському напрямку:

У Куп'янському районі триває евакуація населення. Лише за два дні, 20 і 21 серпня, з населених пунктів, що перебувають під постійними обстрілами, вивезли 30 осіб, зокрема 5 дітей та 1 особу з інвалідністю, повідомив начальник Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Бєсєдін.

Починаючи з 9 серпня, евакуйовано 556 осіб, зокрема 148 дітей.