Справу неповнолітнього Миколи Харківського, якого підозрюють у скоєнні смертельної ДТП на проспекті Гагаріна, передали до Ленінського районного суду Полтави. Про це Newsroom повідомив прес-секретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

За його словами, таке рішення було ухвалено, оскільки через бойові дії ускладнився контакт із потерпілими та їх можливості бути присутніми на засіданнях суду. Наразі справа перебуває на стадії підготовчого засідання.

Дмитро Чубенко додав, що Миколі Харківському продовжили термін утримання під вартою до 2 вересня.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, аварія за участю неповнолітнього Миколи Харківського сталася 26 жовтня 2021 року в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської. 16-річний водій Infiniti на високій швидкості намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора і зіткнувся з Chevrolet. На місці ДТП загинув водій Chevrolet та постраждали троє пасажирів Infiniti.

У момент аварії підліток був тверезий. Після ДТП підліток на Infiniti запевняв, що його "відмаже" від наслідків смертельної ДТП. Батько хлопчика заявив, що щодо його сина влаштували "сплановану акцію".

Наприкінці грудня 2021 року слідство у справі про ДТП з Infiniti на проспекті Гагаріна було закінчено. Підлітку загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Під час засідання адвокат підлітка Інна Данилова заявила, що Микола спеціально розігнав машину, щоб проскочити перехрестя на червоне, проте врізався в інше авто.

Також у суді стався інцидент між Миколою Харківським та родичами загиблого у ДТП Ігоря Носова, під час якого підліток, звертаючись до постраждалих, вимовив фразу "Бухим менше треба їздити".

Крім того, у перерві судового засідання підліток, використовуючи нецензурну лайку, пригрозив послати суддю.

Все про ДТП із Infiniti на Гагаріна читайте тут.