Фахівці АТ "Харківобленерго" повернули світло у село Вільхівка Харківської області, яке було знеструмлено з перших днів війни. Про це повідомили у ХОВА.

Внаслідок бойових дій будинку та інфраструктура Вільхівки виявилися сильно пошкодженими. Через вибухи майже повністю було зруйновано електропідстанцію, від якої харчувалося село, а повітряні лінії електропередачі стояли з перебитими проводами та розбитими опорами.

Відновлювальні роботи в Вільхівці розпочалися наприкінці травня: раніше робітники АТ "Харківобленерго" не могли потрапити на цю територію через роботи з розмінування. Сапери перевірили місцевість уздовж траси проходження електричних мереж на наявність мін і боєприпасів, що не розірвалися.

Роботи велися майже два місяці через надзвичайно великий обсяг, оскільки все було зруйновано – відновлювали майже з нуля. Крім того, періодично були також обстріли.

"Фахівці Харківського високовольтного РЕМ створили маленьке диво: буквально по крихтах зібрали розбите обладнання електропідстанції", - розповіли в АТ "Харківобленерго".

У той же час ремонтні бригади Липецького РЕМ упорядкували близько 30 повітряних ліній напругою 0,4 і 10 кВ, замінили трансформаторну підстанцію і 4 трансформатори.

Сьогодні вся Вільхівка – з електропостачанням.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше повернули світло після масованого нічного обстрілу у Дергачі.