Лідер української групи "Антитіла" Тарас Тополя розповів про оборону села Дементіївка у Харківській області. Відповідне відео Тополя опублікував на своїй сторінці в Instagram.

За його словами, російські військові хочуть зайняти Дементіївку - село на Білгородській трасі, щоби розвинути наступ на Харків.

"З моменту прибуття до Харкова у квітні, 130 Батальйон ТРО Києва відразу приступив до виконання бойових завдань на півночі Харківської області. У травні підрозділи зайшли на напрямок Циркуни, а також до Дементіївки, Прудянки, зайняли лісопосадки навколо цих селищ", - розповів Тарас Тополя.

Півтора місяці батальйон утримує межі цих міст та сіл і відбиває майже щоденні атаки ворога. І це відбувається у своїй, що воїни перебувають під постійним артилерійським, мінометним, танковим вогнем.

"Під словом "постійним" треба розуміти від сотні до тисячі прильотів ворожих артилерійських та реактивно-касетних снарядів щодобово. Крім авіанальотів та неодноразового використання фосфорних бомб", - поділився музикант.

130 Батальйон ТРО Києва відбив десятки атак ворога. На жаль, є втрати, поранені та полонені.

"Завдяки чудовій роботі ротних медиків, налагодженій швидкій евакуації та сміливості побратимів, відсоток виживання у підрозділі дуже високий. Наразі батальйон виведений на планову ротацію", - зазначив Тарас Тополя.