У Лозівській громаді Харківської області перейменують станції на залізниці, назви яких вказують на відстань до Москви. Обрати нові назви для чотирьох зупиночних пунктів запропонували дирекції Південної та Придніпровської залізниць, пише "Суспільне".

Як повідомив секретар Лозівської міськради Юрій Кушнір, перейменувати пропонується зупинки "Роз'їзд Гражданський", "936-й кілометр", "939-й кілометр" і "940-й кілометр". Зазначений кілометраж відраховує відстань від Москви.

У міськраді було прийнято рішення для 939-го кілометра вибрати назву "Дачний", 940-й кілометр перейменувати в "Нестеліївку", 936-й кілометр — на честь історичної місцевості Марусів сад, а "Роз'їзд Гражданський" - в "Нове". Запропоновані назви відправлять Південній та Придніпровській залізницям на розгляд.

Перейменування залізничних пунктів і станцій ведеться в рамках програми "Залізна українізація". Завершити заміну назв станцій і залізниць повинні до кінця 2023 року. Всього на Південній залізниці планується перейменувати близько 40 станцій.

Також перейменування чекає Південну залізницю .

Залізничний вокзал в Харкові перейменовувати не доведеться, так як в офіційних документах він називається "Харків-Пасажирський", а назва "Південний вокзал" використовується городянами як неофіційне.