Поліцейські встановлюють обставини загибелі чотирирічної дитини в Салтівському районі Харкова. Про це повідомили в поліції.

Хлопчик випав із вікна квартири, розташованої на 6 поверсі будинку. Травми виявилися несумісними з життям.  

Попередньо встановлено, що дитина гралася в кімнаті, а батьки в цей час перебували в іншій. Хлопчик заліз на підвіконня і відчинив вікно, впав на бетонний майданчик біля під'їзду.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з позначкою "нещасний випадок".

Як уберегти дитину від падіння з вікна

► Діти дуже вразливі перед відчиненим вікном через природну допитливість, тож фурнітура та рами мають бути справними, щоб вікна не відчинилися мимоволі або дитина не змогла їх відчинити.

► не розраховуйте на москітні сітки. Вони не призначені для захисту від падінь. Дуже часто діти випадають разом із цими сітками.

► більшість випадків падіння відбувається тоді, коли батьки відлучаються. Якщо ви вирішили все-таки ненадовго вийти з кімнати, то обов'язково зачиніть вікно. Вікно зі стандартними дерев'яними рамами слід замкнути на шпінгалети. Не нехтуйте верхнім шпінгалетом, оскільки нижній досить легко відкрити. Якщо у вас металопластикове вікно, поставте раму в режим "фронтальне провітрювання". У цьому разі у маленької дитини навряд чи вийде її відчинити.

► встановіть на вікна блокіратори. За допомогою таких блокіраторів дитина не зможе самостійно відкрити вікно.

► відсуньте від вікна меблі. Так ви знизите спокусу у дитини залізти на підвіконня.

► Якщо у вас немає можливості просто зараз встановити фіксувальне і страхове обладнання, ви легко можете просто відкрутити викруткою болти, що кріплять рукоятки і прибрати їх вище, використовуючи в міру необхідності і відразу виймаючи після використання.