Війська РФ намагалися атакувати в районі Масютівки Дворічанського району, тепер це укрупнений Куп'янський район. Про це повідомляється в ранковому зведенні Генштабу.

За словами голова ХОВА Олега Синєгубова, ворог зазнав втрат і відступив. Село Масютівка знаходиться на лівому березі річки Оскол, нижче за місце впадання в неї річки Ольшана. Село оточене великим лісовим сосновим масивом, поряд проходить залізниця, а також аміакопровід.

Раніше голова ХОВА заявляв, що незважаючи на те, що противник нарощує угруповання на Куп'янському напрямі, небезпеки звідти для Харкова поки що немає. В області продовжується будівництво фортифікаційних споруд. ЗСУ тримають позиції та ведуть контрбатарейну боротьбу.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах 25 населених пунктів. Також противник завдав 5 ракетних та 16 авіаційних ударів по Україні і здійснив 61 обстріл із реактивних систем залпового вогню. За даними Генштабу, на Слобожанському напрямках ворог обстріляв із артилерії позиції наших військ у районах шістнадцяти населених пунктів. Зокрема, це – Михальчина Слобода Чернігівської області та Вільча, Веселе, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Варварівка, Ольховатка та Дворічна на Харківщині. Також противник задіяв ударний безпілотник та авіацію біля Красного Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог обстріляв райони населених пунктів Новомлинськ, Куп'янськ, Кислівка, Котлярівка та Крохмальне Харківської області. Як розповів Олег Синєгубов, учора вдень внаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську зруйновано житловий будинок. Поранення отримала 72-річна жінка. Її стан медики оцінюють як середньої тяжкісті.

У свою чергу, авіація Сил оборони України минулої доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 12 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили склад боєприпасів, 3 пункти управління та 10 районів зосередження живої сили окупантів.