Війська РФ активно намагаються контратакувати у Куп'янському районі Харківської області. Про це в ефірі телемарафону заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, ворог продовжує обстрілювати населені пункти, що знаходяться вздовж кордону Харківської області з РФ.

"У нас ведуться активні бойові дії на Куп'янському напрямку, де ворог активно намагається контратакувати та відбити втрачені ним раніше позиції", - зазначив Синєгубов.

Місяць тому Синєгубов заявив, що Росія не відмовилася від своїх планів щодо захоплення Харкова та області, тому в регіоні зміцнюють три лінії оборони. На ці роботи область отримала фінансову допомогу з держбюджету, оскільки кошти місцевого та обласного бюджетів обмежені.

Про російські атаки на Харківщині постійно повідомляє і Генштаб ЗСУ. Так, 18 жовтня були відбиті атаки військ РФ у районах Огурцово та Дворічної. Декількома днями пізніше росіяни знову намагалися атакувати - в районі Тернової. Це село було звільнено ЗСУ під час вересневого контрнаступу. За два кілометри від Тернової проходить кордон із РФ.

За інформацією голови Дергачівської громади В'ячеслава Задоренка, російські диверсанти постійно намагаються прорватися через кордон, але їх стримують ЗСУ.