Сьогодні ввечері, 21 листопада, температура повітря у Харкові підніметься до +10 градусів тепла, але йтиме дощ. За даними Sinoptik.ua, весь день у Харкові буде хмарно.

Всю ніч шов сильний дощ, вдень він піде знову, але вже не так сильно, і продовжиться до пізнього вечора. Надвечір у місті може потеплішати до +10 градусів.

21 листопада відзначається Собор Архістратига Михаїла. Михайлів день вважається рубіжною датою – від цього дня «зима встає на ноги». Наші пращури помітили, якщо у цей день був іній, то зима буде холодною; якщо день починався туманом, чекали на відлигу. Ясна погода в цей день віщувала морозну зиму.

Завтра, 22 листопада, з ранку до самого вечора небо у Харкові буде приховане за хмарами. Вранці, можливо, пройде дрібний дощ, який ближче до середини дня має закінчитися. Більше опадів не очікується. Температура повітря вночі +1, вдень - до +10 градусів вище за нуль.

У цей день вшановується пам'ять преподобної Матрони. У народі цей день називався Мороз Матрона. У давнину селяни помітили: якщо гусак вийде на кригу, продовження осені буде без морозів. А іній на деревах цього дня, навпаки, віщував мороз. Якщо на Матрону буде туман — до відлиги.