На Харківщині бабуся зуміла відібрати у нетверезого російського солдата автомат. Як розповіли у Харківському окремому батальйоні територіальної оборони, це сталося під час окупації Кам'янки Ізюмського району.

Історію сміливої ​​бабусі зобразив у коміксах боєць харківської тероборони Руслан Піхота. Під час окупації п'яний російський солдат увійшов у двір до місцевої бабусі. Спочатку бурят вимагав у жінки віддати йому старий автомобіль - "Москвич-412", а потім почав вимагати горілки.

"Але отримав чітку відсіч від літньої українки. Орк був такий п'яний, що бабуся не тільки відмовила йому у горілці, а й відібрала у нього автомат і надавала по обличчю", - йдеться у повідомленні.

11 22 33

Сміливість українців у цю війну, безперечно, увійде в історію. Деякі випадки більше схожі на міфи чи перебільшення – хоч і вони, безумовно, відіграють свою роль, піднімаючи бойовий дух чи настрій – як, наприклад, історія зі збитим банком солінь російським дроном. Але інші – це справжній приклад відчайдушної сміливості, яку виявляли та продовжують виявляти "пересічні українці". Як, наприклад, жителі Крюківки Чернігівської області, які стали живим ланцюгом та не пустили до селища у лютому колону окупантів. Або як Сергій Шевченко з Бахмача тієї ж Чернігівської області, котрий голими руками зупинив російський танк. Як розповіли наші бійці, своїм вчинком чоловік призупинив поступ росіян і дав можливість українським військовим зорієнтуватися на цій ділянці фронту.