Увечері 20 листопада РФ завдала ракетного удару по Шевченково Куп'янського району. Як повідомили в офісі президента, під удар потрапив житловий будинок, під завалами можуть бути люди.

Сьогодні стало відомо, що загинула жінка. Як розповів "Суспільному" спікер управління ДСНС у Харківській області Євген Василенко, ракета влучила по двоповерховому житловому будинку. Частково зруйновано торцеву стіну будинку, дах та чотири квартири.

"Під уламками виявлено постраждалого 65-річного чоловіка, і в будинку розташованому поруч, який частково постраждав від уламків (вибиті шибки, двері, частково пошкоджено дах), у квартирі виявлено тіло 38-річної жінки", - сказав Василенко.

Він додав, що поранений чоловік у тяжкому стані. Попередньо РФ обстріляла Шевченкове ракетами С-300. Рятувальники ще розбирають завали.

Шевченкове звільнили у вересні, після чого росіяни неодноразово били по селищу, як і по всьому Куп'янському району. За словами голови громади Валерія Приходька, внаслідок бойових дій у селі понад 10 будинків згоріли повністю та є 220 заяв про пошкоджені домоволодіння. Валерій Приходько розповідав, що у Шевченковому була катівня окупантів, через яку пройшов і він, і староста, і начальник поліції селища. За словами голови громади, окупанти багато вкрали, починаючи від тракторів, закінчуючи генераторами, навіть дрібними інструментами. А ось колаборанти з громади втекли з сім'ями, коли росіяни пішли. До вторгнення населення громади становило 19 тисяч жителів, зараз тут разом із переселенцями налічується близько 13 тисяч.

За словами голови ХОВА Олега Синєгубова, минулої доби російські окупанти з мінометів та артилерії обстрілювали райони населених пунктів Куп'янського, Харківського та Чугуївського районів. У Куп'янську обстрілом пошкоджено складські приміщення, об'єкти цивільної промисловості. Сталися пожежі.